Tuesday, March 12, 2013

True-less

Bukan sng nak mencipta satu dari sejuta perhubungan..mcm2 pngertian dan ketentuan harus diredhai..kuat ke aku untuk menerima..tabah ke aku untuk mengakui..gembirakah aku untuk menjalani..Hanya Allah yang maha mengetahui..

Lama tidak semestinya kita mengenali..cukup kenalkah aku pada itu..cukup pastikah aku sbb itu..dah memang itukah untuk aku..
Makin lama mengenali makin buntu..betul ckp org tua tua..smpai bbila pun blum cukup kita mengenali org laen..sampai bila2..ak yakin dengan soalan itu..dan ak pasti memang btul begitu..malah makin rapat kita,makin rasa kita langsung tak mengenalinya..dunianya,jiwanya,kemahuannya..serta siapa dia..

Apa yang sedang dia fikirkn..adakah sama dengan apa yang aku fikirkan..soalan yang sering aku tanya pada diri aku sendiri..aku masih belum boleh membaca isi hatinya..curiga..

"I MISS THE OLD YOU" ungkapan yang slalu ak paparkan di screen bbm..y?aku sndiri tak mengerti..mmg itu yg aku mahukan..tiada istilah dia sudah berubah..mungkin bezanya skrg ak dan dia sudah mengenali..
Kerinduan pada sesuatu yang kita terasa ingin ketahui..mengenali diri dari hari ke hari...kini sudah tiada lagi..tempohnya sudah tamat mungkin..

Stage berikutnya menyusul..pada suatu ketika aku berasa sgt berat tanggungannya..mampukah aku menjadi penyeri kehidupan akn dtg .adakah aku dipilih sbgai pilihan terakhirnya..????

Waktu berdetik laju,makin hari makin laju..hari berganti hari..sehari ke sehari..tarikh yakini pasti kutemui..YAALLAH kau permudahkanlah segala urusan ku..jika benar dia adalah pasangan ku..satukan kami dengan redhaMU..

No comments:

Post a Comment